Maak van 2021 het jaar waarin je het wél deed

Wat ga jij doen?Vanmorgen werden we allemaal wakker in 2021! Op de eerste plaats wens ik voor jullie allemaal dat dit een mooi jaar wordt. Een jaar vol liefde, inspiratie, mooie plannen en natuurlijk goede gezondheid! En op de tweede plaats bedank ik jullie voor weer een jaar meelezen en alle fijne reacties! Samen op weg naar een leven zoals je dat zelf graag wil, samen naar een leven waarin je je bewust bent van de enorme kracht van je gedachten en daar ook echt gebruik van gaat maken. In liefde en harmonie de wereld kleuren met de mooiste krijtjes!

De schoen die de één perfect past, knelt bij de ander.
En zo heeft iedereen ook zijn eigen maat van een bevredigend leven.
Carl Gustav Jung, Zwitsers psychiater 1875-1961

En ook al voelt het op het moment niet zo, die krijtjes kiezen we echt zelf. We kunnen niet kiezen hoe de wind waait, maar gelukkig wel hoe we onze zeilen zetten. Het is voor iedereen een maf jaar geweest, we hebben allemaal moeilijke situaties meegemaakt. We kunnen er dan voor kiezen om als voor- en tegenstanders tegenover elkaar te gaan staan en de ander te wijzen op wat jij vindt dat anders moet maar we zitten allemaal samen in hetzelfde schuitje. Dus laten we elkaar steunen en begrip tonen voor de ongemakken waar een ander tegenaan loopt. De keuze hoe we reageren is steeds aan ons.

Eindeloze discussies

We hebben alle discussies al gehad, van mondkapjes tot vaccinatie en van quarantaine tot avondklok, alles is tot in den treuren besproken. Steeds levert dat voor- en tegenstanders op die elkaar niet bepaald tot grotere hoogten helpen, maar meer tot een grotere vocabulaire met weinig verheffende woorden. Wellicht kunnen we veel meer bereiken als we naast elkaar gaan staan in plaats van tegenover elkaar. Een ander mag er anders over denken dan jij, we zijn allemaal individuen met onze eigen gedachten en overtuigingen.

Laten we die vooral inzetten om vooruit te komen en niet om elkaar de les te lezen. Helpt het als je jezelf het verhaal vertelt dat de maatregelen de schuld zijn van degene die de inenting niet willen? Kom jij vooruit als je je steeds bezig houdt met wat aderen doen of laten? Wordt jouw leven leuker of mooier door anderen te zeggen wat zij wel of niet moeten doen? Voel jij je beter als je gelooft dat die ander verantwoordelijk is voor jouw tegenslag? Brengt het je iets als je steeds gericht bent op die ander, de regering of anderen die het volgens jou niet goed doen?

Waar ga je je mee bezig houden?

Je gedachten en overtuigingen hebben heel veel kracht; Ze kunnen je dagen, maanden, jaren en dus je leven maken of breken, beide met hetzelfde gemak. Of je nou gelooft dat de wereld een donkere wolk is of een zonnige speeltuin, in beide gevallen krijg je gelijk en is de wereld precies wat jij erin ziet. Op die manier kun je van je wereld dus maken wat jij wil. Zet je gedachten aan het werk op een positieve manier. Laat alle wolken oplossen en zie de zon schijnen.

Waar ga je je mee bezig houden? Ga je een route kiezen die je naar je ideale leven gaat brengen of blijf je je aandacht richten op wat er nu is en creëer je daar nog meer van? Er is vrij veel negativiteit op het moment, maar door daar aandacht aan te besteden voeg je er nog meer aan toe. Ga liever kijken hoe jij je leven een positieve draai kunt geven in de richting waar je heen wil.

Als het goed is heb je de afgelopen weken tijd besteed aan de vraag “Wat wil ik met de rest van m’n leven?” en is dat je dus duidelijk. Wat je wil bereiken/hebben/doen, waarom je dat graag wil en wat je tot op heden tegenhield. Nu kun je dus de route gaan bepalen waarlangs je er gaat komen. Niet de hele weg van begin tot eind, maar wel de eerste stappen, de rest volgt vanzelf. Ga al je tijd en aandacht besteden aan je eigen plannen, ga die stappen vormgeven en zetten.EllenOnline.nl

Elke reis begint met de eerste stap, kies je route en ga op weg.
Maak van 2021 het jaar waarin je het wél deed!

EllenOnline.nl

Loskomen van al die meningen

Loskomen van die meningen

In het vorige artikel schreef ik “Al die meningen zijn nooit of te nimmer belangrijker dan jouw gedachten over jou!”. Maar dan ga ik er wel vanuit dat je die gedachten ként. Dat je weet wat je denkt en gelooft over jezelf en over je capaciteiten en mogelijkheden. En veel

Lees verder »

Eigenwaarde en zelfvertrouwen

In het vorige artikel kwamen een aantal vragen langs “Hoe belangrijk vind je jezelf?”. “Heb je genoeg respect voor jezelf?”. “Vind je je eigen verlangens en behoeften belangrijk genoeg dat andere dingen daarvoor moeten wachten of wijken?”. Maak je jouw eigen verlangens en je mening daarover belangrijker dan die van

Lees verder »

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *