Je eigen werkelijkheid

Creëren, overtuigingen, gedachten “Ellen kan het wel, als ze maar wil.” Dat stond al op mijn rapporten op de lagere school. En geloof me, dat is een tijdje geleden 😉 Het heeft daarna nog vele jaren geduurd voordat ik ging bestuderen hoe dit fenomeen werkt. Want dat die docenten gelijk hadden, dat staat vast; Als je iets écht wil dan kun je dat bereiken!

“Voorwaar, Ik zeg u, wie tot deze berg zou zeggen, hef u op en werp u in de zee, en in zijn hart niet zou twijfelen, maar geloven, dat hetgeen hij zegt geschiedt, het zal hem geschieden. Daarom zeg Ik u, al wat gij bidt en begeert, gelooft, dat gij het hebt ontvangen, en het zal geschieden.”
De Bijbel, Marcus 11:23-24 – ruim 2000 jaar geleden

Al eerder heb ik geschreven over de self fulfilling prophecy, een aanname die gedrag oproept dat direct of indirect leidt tot het uitkomen ervan. Ongeacht of de aanname feitelijk juist is, het gedrag en de uitkomst worden veroorzaakt doordat we gelóven dat het juist is. Hetzelfde zien we gebeuren bij de placebo. Een pil of zelfs een complete therapie of operatie, zonder enige medische werking, die toch veroorzaakt dat de patiënt beter wordt. Ook hier zien we de kracht van verwachten en geloven aan het werk, de patiënt verwacht en gelooft dat de behandeling zal werken en dat is dan ook zo. Mensen kunnen zelfs dronken worden door hen alleen maar te laten geloven dat ze alcohol drinken, terwijl het in werkelijkheid limonade is!

Het is heel vreemd dat we allemaal van deze werking op de hoogte zijn, maar er verder in ons leven niets mee doen. Beiden laten heel duidelijk zien dat iets waarin we 100% geloven uiteindelijk ook werkelijkheid wordt. Dat is een soort “magie” waarmee we wonderen zouden kunnen verrichten, maar toch laten we die kans gewoon liggen. In plaats daarvan blijven we zoeken naar iets of iemand die onze problemen kan laten verdwijnen en wensen in vervulling laat gaan. Terwijl die magie toch écht niet bestaat!

Ik voel al mijn leven lang een verbinding met de eerste Indianen, zij staan heel dicht bij de natuur en bij hun eigen natuur. En zij wisten nog heel goed hoe het bovenstaande werkte. Zij noemden die creërende magie de “Krachten der Schepping”. Je zond je gedachten op de vier winden mee en de “Krachten der Schepping” verhoorden je wens. Ik vind dit een heel mooi en pakkend beeld. Voor iemand anders is het wellicht God, Allah of het Universum. Allemaal prima, het maakt niets uit hoe het heet, je hoeft ook helemaal niet te weten hoe het werkt. Het enige dat je moet onthouden is dát het werkt. En dat is nu al jarenlang in vele onderzoeken naar de placebo en de self fulfilling prophecy aangetoond, dus dat stadium van cynisme zijn we gelukkig voorbij.

Je weet al dat het werkt, alleen nu moet je de juiste manier gaan vinden om je wensen kenbaar te maken, om af te stemmen op die krachten die je werkelijkheid creëren. De grote boosdoener in dit verhaal en de reden waarom het niet altijd eenvoudig is om gebruik te gaan maken van deze “magie” is twijfel. Twijfel is funest, wanneer je twijfels meestuurt is het voor de “Krachten der Schepping” natuurlijk totaal niet duidelijk wat je wenst te creëren en is het resultaat nul of zelfs het tegenovergestelde van wat je wilde. Wanneer je niet helemaal zeker weet of die injectie wel gaat helpen en dus niet in de verwachting leeft dat de pijn gaat verdwijnen, dan zal de pijn hooguit een klein beetje afnemen, maar niet volledig verdwijnen.

Een voorwaarde is dus dat je die 100% haalt, 100% geloven en vertrouwen op een goede afloop. Gewoon wéten dat het resultaat er zal komen. Alle stoorzenders die je van die 100% afhouden moeten dus worden weggewerkt. Stoorzenders zijn gedachten van twijfel, angst, onzekerheid en ongeloof. “Dat lukt me nooit”, “Hier zit niemand op te wachten”, “Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg”, “Ik ben niet goed genoeg” en “Dit kan niet waar zijn”. Dit soort gedachten zijn killing for the magic to work. Logisch, want als jij zelf niet gelooft dat het zal gaan werken of lukken, dan is dat de wens die je het Universum instuurt en zal het dus ook niet lukken. Je bent niet voor 100% afgestemd op wat je wil bereiken en je leeft niet in de verwachting dat het er gaat komen. Die staat van verwachting, wéten dat de resultaten zullen komen is heel belangrijk. Je hoeft helemaal niet te weten hoe, maar je leeft in het volste vertrouwen -die 100% dus- dát het zal gebeuren. Je hebt geen enkele twijfel, alle stoorzenders zijn weggewerkt. Magic will happen!

Do try this at home!EllenOnline.nl

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »

Spookie…?

Even een berichtje tussendoor omdat ik wel weer moest lachen om iemand’s gedachten vorig weekend. Maar het gaf ook wel aan hoe onbekend de kracht van je mind nog is. Op een feestje kwam ik iemand tegen die ik al vele jaren niet meer had gezien, érg leuk en dus

Lees verder »

Voor je gezondheid!

In het vorige artikel heb ik je laten zien wat de voordelen en de vooruitgang zijn van elke dag even tien minuutjes focussen op de positieve aspecten in je leven. Even reflecteren op jezelf en je dag of week. Naast dingen als meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven,

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *