Waar rammelt het?

In het vorige artikel had ik het erover dat veel mensen vinden dat er “niks mis” is met hun mindset en dus ook niet vinden dat ze daar iets te veranderen hebben. Maar dat dat alleen waar kan zijn voor diegene die exact het leven leven wat zij graag willen. Volkomen happy met alles wat zich daarin bevindt en geen wensen of dromen meer. De komende jaren mogen een herhaling zijn van de voorgaande want die waren voor 100% naar wens.

Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Marcus Aurelius, Romeins keizer (121 – 180)

Maar voor de meesten van ons is dat niet het geval. De meesten van ons hebben nog wel wat wensen en verlangens op ons lijstje staan. We “stoeien” met gezondheidsklachten, zijn helemaal niet happy met onze baan, we liggen steeds overhoop met mensen of voelen ons ontevreden en hebben weinig energie. En in het ergste geval allemaal…. 

Als we helemaal niks doen, wordt het komende jaar een herhaling van het vorige. Maar als daar nog behoorlijk wat aan rammelt dan willen we dat liever niet. Je wil verder, je wil anders, meer en beter. Je hebt wensen en dromen die je graag waar zou maken. Het doel van je leven is groei en ontwikkeling, dus stil blijven staan geeft nooit voldoening. Als je daar een gewoonte van zou maken ga je nog 50 keer hetzelfde jaar leven.

Het rammelt door je gedachten.

De reden voor alle punten waarop het rammelt of wringt is altijd je manier van denken. Dat roept misschien meteen weerstand op, maar daar fietsen we wel doorheen. Want zodra duidelijk wordt dat je het met die manier van denken dus ook kan veranderen, verandert die weerstand vanzelf in enthousiasme. En dat veranderen is niet eens moeilijk. Het vraagt wat discipline om er in het begin bewust mee bezig te zijn, maar voor je het weet gaat het vanzelf.

In het begin zal je even op onderzoek uit moeten om te ontdekken wát je eigenlijk precies denkt en gelooft. Dat gaat allemaal zó automatisch dat je het meestal niet eens precies weet. Je algemene overtuigingen niet, zoals “de wereld is hard” en “het leven is zwaar”. En ook van je meer specifieke als “voor geld moet je keihard werken”, “als je voor een dubbeltje geboren bent…” of “je gezondheid is kwetsbaar” ben je je vaak niet bewust. Of de gedachten die je hebt over jezelf, je capaciteiten en talenten en over je naasten. Waarom ben je in bepaalde situaties zenuwachtig of waarom irriteer je je aan bepaalde mensen. Allemaal gedachten en overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen.

So, let’s go!

Laten we dus beginnen om wat van je gedachten boven water te halen. Heel simpel. Je pakt een notitieblok, schrift, Ipad, laptop of telefoon en je schrijft bovenaan een leeg document “IK BEN…”. Vervolgens ga je daar gewoon onder schrijven wat er in je opkomt. Kei-simpel. Je maakt het jezelf niet té makkelijk, dus je stopt niet na drie gedachten. Maar je blijft gewoon alle gedachten opschrijven die zich aandienen, positief of negatief, alles is goed.

Datzelfde doe je voor alle onderwerpen die je kan bedenken. Op het volgende blad zet je bijvoorbeeld “GELD IS…”. En ga je schrijven wat er in je opkomt als je denkt aan geld en je financiën. Dan “MIJN GEZONDHEID IS…”, “MIJN WERK IS…”, “MIJN RELATIE IS…”, “MIJN VRIENDEN ZIJN…”, “MIJN FAMILIE IS…” en alles wat je nog meer kan bedenken. Gewoon opschrijven wat het eerste is waar je aan denkt bij elk van die onderwerpen. Het zal je niet alleen verbazen hoevéél gedachten en overtuigingen je hebt, maar ook hoe krom die soms zijn.

Ga het gewoon eens DOEN, ook en vooral als je denkt dat dat voor jou niet nodig is…..

Change your mind to change your life

Angst is een gedachte

Het is “maar” een gedachte

Angst dus. Hoe overweldigend het soms ook voelt, het is uiteindelijk alleen maar een verhaal dat we onszelf vertellen. Het is een kluwen van gedachten die we hebben gevormd op basis van onze ervaringen, overtuigingen en verwachtingen. Maar wat gebeurt er wanneer je die angstige gedachten echt op hun waarde

Lees verder »
Uiteindelijk is het ALTIJD angst

Het is uiteindelijk ALTIJD angst

“Je gedachten, gevoelens en emoties voeden je lichaam óf vergiftigen het”…. schreef ik in het vorige artikel. Dat is een stevige uitspraak misschien, maar wel een ware want wat we denken en voelen heeft directe gevolgen voor ons fysieke en mentale welzijn. Deze uitspraak is gebaseerd op wetenschap en eeuwenoude

Lees verder »
Laat je inspireren!
Wekelijks het nieuwe artikel in je mailbox én je ontvangt een gratis planner om de reis naar je lievelingsleven goed te beginnen.
Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *