Tips voor tijdens het niksen

In het vorige artikel hebben we gezien hoe belangrijk het is om actie en hard werken af te wisselen met momenten van rust en niks doen. Maar, als ik even van mezelf uit ga, dan zijn er mensen die moeite hebben met niks doen. Die daar onrustig van worden en zoals ik al zei, het niet kunnen laten te bedenken wat ze in die tijd hádden kunnen doen. Voor die exemplaren is het een idee om hun mind toch iets te doen te geven. Maar dan wel iets leuks natuurlijk. Onderstaande “bezigheden” geven je mind iets te doen en leveren een heerlijk gevoel op.

“We moeten onze kinderen leren dromen met hun ogen open”
Harry Edwards, Afro-Amerikaans socioloog 1942-

#1 Feest der waardering

Dit kun je werkelijk overal doen en levert je fijne gedachten op. Het werkt nog krachtiger als je de gedachten zou opschrijven, maar dat is niet noodzakelijk. Je gaat gewoon rondkijken in je directe omgeving en wacht tot je iets leuks ziet. Houd je aandacht daarbij en bedenk je hoe fijn, mooi, bijzonder of nuttig het is. Voel de positieve gevoelens die dit oproept en ga weer op zoek naar iets anders dat je weet te waarderen. Hoe langer je hiermee bezig blijft hoe meer waardering je voelt en hoe beter je je gaat voelen.

#2 Creëer een virtuele werkelijkheid

Ga rustig en ontspannen zitten en ga in gedachte een scene schrijven waarin je je fantastisch voelt. Kies een locatie waar je je heerlijk voelt, een plek die je kent of één die je bedenkt. Binnen of buiten wat je wil als het je maar een fijn gevoel geeft. En maak de scene vervolgens helemaal compleet. Is het ochtend, middag of avond? Komt de zon net op, of gaat hij onder? Hoe warm is het? Wat hoor of zie je? Wat heb je aan? Wie zijn er eventueel nog meer? Hoe is je stemming? Wat ben je aan het doen? Enz.enz. Schrijf of visualiseer de ideale scene waarin jij je fantastisch voelt en geniet van dat gevoel. Deze plek is altijd beschikbaar, hier kun je heen wanneer je maar wil!

#3 Op zoek naar positieve aspecten

Bij deze bezigheid is het wel handiger om de dingen die je bedenkt op te schrijven, voornamelijk omdat het fijn is om dit terug te kunnen lezen. Je gaat nu denken aan iets, iemand of een situatie die jij heel fijn vindt, waar je veel van houdt en je heel goed bij voelt. Ga bewust en actief op zoek naar alle aspecten ervan waardóór jij er zo van houdt. Waarom hou je van die persoon, dat ding of die situatie, wat trekt je erin aan, wat zijn de positieve aspecten die daarvoor zorgen. Dit kun je steeds weer opnieuw van iets of iemand anders of een andere situatie doen. Geniet van het gevoel dat dit oplevert.

#4 Zou het niet fijn zijn als…..

Je voelt hem al aankomen, deze zin kun je op miljoenen manieren aanvullen. Door op deze manier je wensen en dromen uit te spreken leveren die geen weerstand op en nauwelijks getetter van dat stemmetje in je hoofd. Je houdt het namelijk alleen bij het aanvullen van de zin “Zou het niet fijn zijn als…..” mijn werk vandaag vlot en soepel gaat. Ik met vrienden iets leuks kan gaan doen. Ik mijn ideale gewicht weer terug heb. Die opdracht veel makkelijker gaat dan ik dacht. Ik de ideale partner zou tegenkomen. Ik altijd geïnspireerd ben. Enz. enz. Laat de gedachten daarna gewoon weer zonder verwachtingen los. Je spreekt hiermee uit dat het heel fijn zou zijn als….. maar dat je leven nu ook oké is. Geniet daarvan.

#5 Bewuster kijken en ervaren.

Dit is iets wat je eigenlijk de hele dag en overal kunt doen, maar waarbij je de momenten van niks-doen kunt gebruiken om ze op te schrijven. Altijd en overal ga je bewuster kijken naar alles wat je mooi, leuk en fijn vindt, alles wat je waardeert en zelf ook graag zou willen hebben, zijn of doen. Die flitsende auto die voorbij reedt, een persoon die een eigenschap heeft die jij waardeert en zou willen hebben, die prachtige bloemen in een tuin, iemand die een ander helpt, een mooi schilderij of dat zelf kunnen schilderen. Alles wat je tegenkomt en jij graag zou willen kunnen, zijn of hebben. Schrijf het allemaal op en geniet van het fijne gevoel. 

Kies de bezigheid die voor jou het beste voelt. Ze leveren allemaal een goed gevoel op en zorgen voor inspiratie en nieuwe energie. Je focus is bij dingen die wenselijk zijn en doordat je mind daarmee bezig is kunnen je gedachten geen afslagen nemen die leiden naar zorgen, problemen of een schuldgevoel omdat je niks aan het doen zou zijn.

Je creëert met je mind, dus zet hem aan tot mooie dingen!

Vraag en het wordt gegeven, Esther en Jerry Hicks

 

Bovenstaande bezigheden zijn uitgebreider omschreven in het boek “Vraag en het wordt gegeven” van Esther en Jerry Hicks.

 

Change your mind to change your life

Je moet wel realistisch blijven...?

Je moet wel realistisch blijven…?

Dat is een reactie die we ons leven lang al horen. Niet alleen van je ouders, maar ook docenten, familie, vrienden en collega’s. Het lijkt alsof iedereen met diezelfde naald is ingeënt, allemaal verkondigen ze hetzelfde. Sommige dingen zijn nou eenmaal niet realistisch volgens deze realisme-brigade. Dat roept alleen wel

Lees verder »

Zelf kiezen waar jij je aandacht aan geeft

In het vorige artikel zagen we al heel wat invloeden die niet bepaald jouw lievelingsleven ondersteunen. Alle media met elk (half?) uur alle narigheid in de wereld, talkshows waarin ze al deze narigheid tot in de treuren herkauwen, social media en de mensen om je heen. Over het algemeen komen

Lees verder »
WIL je deze realiteit?

WIL je deze realiteit?

Je creëert constant. Elke dag en elk moment van die dag. Met iedere gedachte die je denkt vertel je je mind welke kant je op wil. Dat is niks nieuws, dat is altijd al zo geweest, dat is hoe je de realiteit kleurde die je nú leeft. Als die helemaal

Lees verder »
Laat je inspireren!
Wekelijks het nieuwe artikel in je mailbox én je ontvangt een gratis planner om de reis naar je lievelingsleven goed te beginnen.
Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!