Gevoelens…… ow nee toch?!

Hoe wil jij je voelen?” vroeg ik aan het einde van de vorige tekst. Maar dat is natuurlijk een vraag voor watjes! Watjes en labiele zielen zijn met gevoelens bezig. Ow ja, en vrouwen natuurlijk, dat zijn ook van die gevoelige typjes. Maar de stoere en dappere helden van deze wereld houden zich natuurlijk niet met zoiets vaags bezig.

We verlangen niet naar bepaalde dingen, maar naar de gevoelens die ze in ons oproepen.
Sigmund Graff, Duits schrijver 1899-1979

Stel je ego niet teleur.

Dat zijn de algemeen geaccepteerde gedachtegangen; we moeten wel realistisch blijven en niet met zoiets vaags aankomen als gevoelens. Het is alles behalve stoer en past echt niet bij het imago wat je hebt opgebouwd. Zelfs al hindert dat imago je, al voel je je ongemakkelijk (oeps! toch gevoel) bij wat je doet of juist niet doet, je kan je ego natuurlijk niet teleurstellen. Je hebt een beeld gecreëerd als stoere, zelfzekere persoon en dan kun je natuurlijk niet ineens aankomen met zoiets als gevoelens.

Toch hebben ook al die stoere bikkels allerlei wensen en verlangens. Ook hun leven wordt gestuurd door hun verlangens. Mensen willen van alles. Je wil een bepaalde studie doen, om dat beroep te kunnen uitoefenen. Je wil een mooie auto, een fijn huis, lekkere kleren, een eigen bedrijf, een nieuwe telefoon, geld op je rekening, vrienden in overvloed, enz. enz. enz. Bergen verlangens hebben we en als we aan de ene hebben voldaan komt daar vanzelf een andere voor in de plaats.

Maar wat schuilt er achter al die verlangens?

Waaróm wil je die baan of die auto of dat eigen bedrijf? Waarom kies je voor bepaalde mensen om je heen? Waarom wil je graag veel geld verdienen? Voor alle stoere bikkels onder ons een kleine waarschuwing vooraf; het antwoord op deze vraag kan als schokkend worden ervaren….. Het gaat namelijk steeds om gevoelens!

Je wil veel geld verdienen omdat je je dan vrij en onafhankelijk voelt.
Je wil graag een toffe baan omdat je je dan zinvol en gewaardeerd voelt.
Je wil graag de laatste nieuwe telefoon omdat je je dan hip en geaccepteerd voelt.
Je wordt boos om die opmerking omdat je je daardoor minderwaardig voelt.
Je doet nog snel even die klusjes voor iemand omdat je je dan geliefd voelt.

Alles waar je naar verlangt en wat jou dus beweegt, is er omdat het je een bepaald gevoel geeft. Dat gevoel heb jij als positief bestempeld en dat motiveert je om te doen wat ervoor nodig is om je doel te bereiken. Het waarom achter je verlangens is altijd een gevoel.

Hoe wil jij je voelen?

Dát is dus eigenlijk de vraag die je je zou moeten stellen. Hoe wil je je voelen; vandaag, morgen, over een half jaar en een jaar. En wat zou je dan kunnen doen om dat te bereiken? Wat is er voor jou nodig om te zorgen dat je je kunt voelen zoals je wenst? Welke stappen kun je misschien vandaag nog zetten? Wat kun je doen of juist laten om dichter bij dat gewenste gevoel te komen?

Wanneer je je deze vragen stelt, ga je directer op je doel af. Je doel lijkt misschien een heel groot eigen imperium en je hebt natuurlijk al duizend hindernissen bedacht waarom dat niet zo gemakkelijk waar zal worden. Maar het antwoord op de vraag waaróm je dat zou willen ligt misschien al veel meer binnen je bereik dan je dacht. En om dat gevoel nu al te kunnen hebben zijn misschien veel kleinere stappen te zetten.

Laat dat GEVOEL groeien

Ga eens kijken welke gevoelens achter je wensen en dromen schuilgaan en vraag je eens af wat je vandaag nog kunt doen om een stap in de richting van dat gevoel te zetten. Om je nu al zo te voelen. Alles waar je energie in steekt laat je groeien, dus laat dat gevoel groeien door daar je aandacht op te richten en daar de juiste stappen voor te zetten.

Doe het maar gewoon, we vertellen het aan niemand…!

Change your mind to change your life

De automatische piloot uitschakelen

Jouw automatische piloot

NIET realistisch blijven, je NIET bezighouden met de realiteit zoals die nu is. Omdat je daarmee steeds weer opnieuw aantrekt wat er al ís. Wéér een ochtend rennen tegen de klok in. Wéér het gevoel dat je niet gewaardeerd wordt op je werk. Wéér moe en wéér hoofdpijn. Dat knagende

Lees verder »
Je moet wel realistisch blijven...?

Je moet wel realistisch blijven…?

Dat is een reactie die we ons leven lang al horen. Niet alleen van je ouders, maar ook docenten, familie, vrienden en collega’s. Het lijkt alsof iedereen met diezelfde naald is ingeënt, allemaal verkondigen ze hetzelfde. Sommige dingen zijn nou eenmaal niet realistisch volgens deze realisme-brigade. Dat roept alleen wel

Lees verder »

Zelf kiezen waar jij je aandacht aan geeft

In het vorige artikel zagen we al heel wat invloeden die niet bepaald jouw lievelingsleven ondersteunen. Alle media met elk (half?) uur alle narigheid in de wereld, talkshows waarin ze al deze narigheid tot in de treuren herkauwen, social media en de mensen om je heen. Over het algemeen komen

Lees verder »
Laat je inspireren!
Wekelijks het nieuwe artikel in je mailbox én je ontvangt een gratis planner om de reis naar je lievelingsleven goed te beginnen.
Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!