Waar blijven al die mooie dingen nou?

Blokkerende overtuigingenNaar aanleiding van eerdere artikelen die ik heb geschreven ben je misschien ijverig aan de slag gegaan met het focussen van je gedachten. Je zat niet lekker in je vel, je maakte je zorgen over je financiën en ook met je gezondheid was je niet blij doordat je hooikoorts weer van zich liet horen. Dus je ging je focussen op geld dat naar je toe komt en op een stralende gezondheid. Iedere andere gedachte liet je aan je voorbij gaan, je dacht zoveel mogelijk aan meer geld en een goede gezondheid. En je ging wachten………. en wachten………. ondertussen bleef je niesen en snotteren………. en wachten………. af en toe je banksaldo checken………. en je wacht nog steeds.

Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden der waarheid dan leugens.
Friedrich Nietzsche, Duits dichter en filosoof 1844-1900

En dan ben je op het punt waarop je boos wordt en zegt “Ja hoor Ellen, je kan leuk schrijven, maar het werkt mooi niet! Ik heb me twee weken lang écht gefocust op geld en op gezondheid, maar ik snotter nog even hard en mijn banksaldo ziet nog even rood. Voor mij werkt dit dus niet!“. Punt.

Ben je klaar om te ontvangen?
Maar heb je dan álle artikelen goed gelezen? En heb je mijn e-book “In zeven stappen op weg” gedownload?! Want in mijn artikelen en zéker in mijn ebook heb ik ook uitgelegd dat er het één en ander in de weg kan zitten. Iedereen kan gezondheid en overvloed ontvangen, er is genoeg en het is niet zo dat als jij gezondheid ontvangt, dat je dan iets afneemt van een ander. Er is geld en gezondheid in overvloed, dus ook voor jou. Maar ben je wel écht klaar om te ontvangen? Is er niets wat de levering tegenhoudt?

Als ik iets besteld heb maar ik geef niet het juiste adres op, of ik doe de deur niet open, dan is de kans vrij groot dat ik het bestelde niet ga ontvangen. Dat klinkt erg onnozel, maar dat is vaak wel wat we doen met de bestellingen die we “de lucht in slingeren”. We bestellen extra inkomen of een goede gezondheid, maar we nemen niet onze verantwoordelijkheid om het te kunnen ontvangen. We hebben nog steeds overtuigingen die de levering in de weg staan. We geloven niet dat extra inkomen mogelijk is voor ons en zelf je gezondheid verbeteren door anders te denken……? Je overtuiging dat je loopt te niesen door die grassen is vele malen sterker!

Geef je kracht niet weg.
Die overtuigingen staan de levering uiteraard in de weg. Wanneer jij diep vanbinnen vindt dat je geen goed inkomen waard bent, of dat geld mensen slecht maakt of je vertrouwt jezelf niet met geld, dan zal je bestelling pas geleverd worden als je aan deze blokkerende overtuigingen iets hebt gedaan. En wanneer je niet gelooft dat die hooikoorts een signaal van je lichaam is dat je op een bepaald gebied iets op te lossen hebt, dan zul je er niet vanaf komen. Hooikoorts is een allergie, dus waar reageer je zo allergisch op? Je reageert allergisch op iets in jou, maar je hebt de kracht om het op te lossen weggegeven door te geloven dat het aan die grassen en pollen ligt. Waarom is het aantal allergieën de afgelopen 25 jaar verdubbelt? Zijn er zoveel pollen bijgekomen? Of zijn we hogere eisen aan elkaar en onszelf op gaan leggen waar we een allergische reactie op vertonen?

Je zal in plaats van wachten en wachten, eerst aan de slag moeten met de overtuigingen die jij hebt over bijvoorbeeld geld en gezondheid. Die staan de levering in de weg. Wanneer jij alle blokkades hebt opgeruimd zal je wegen gaan zien voor dat extra geld en zul je verbeteringen zien in je gezondheid. Ik heb recent iemand mogen helpen om hooikoorts zelfs helemaal te laten verdwijnen, achter zich te laten. Er is geen symptoom meer te bekennen! En natuurlijk kan er een terugval optreden, maar dan weet deze persoon op welk gebied er gezocht moet worden, als je het één keer hebt gedaan kun je het ook een tweede en indien nodig derde keer.

Laat je hélpen, niet hinderen.
Als je dus het gevoel hebt dat je wensen niet uitkomen, hoe hard je ook je best doet, ga dan eens onderzoeken wat je overtuigingen zijn rondom dit onderwerp. Ga eens opschrijven wat je allemaal denkt over geld of over gezondheid en ga die overtuigingen ombuigen naar overtuigingen die je hélpen in plaats van hinderen. Download het ebook “In zeven stappen op weg” om hier hulp bij te krijgen.EllenOnline.nl

Een soort van “nee” heb je al, maar “ja” kun je krijgen!

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »

Spookie…?

Even een berichtje tussendoor omdat ik wel weer moest lachen om iemand’s gedachten vorig weekend. Maar het gaf ook wel aan hoe onbekend de kracht van je mind nog is. Op een feestje kwam ik iemand tegen die ik al vele jaren niet meer had gezien, érg leuk en dus

Lees verder »

Voor je gezondheid!

In het vorige artikel heb ik je laten zien wat de voordelen en de vooruitgang zijn van elke dag even tien minuutjes focussen op de positieve aspecten in je leven. Even reflecteren op jezelf en je dag of week. Naast dingen als meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven,

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *