Niet stoppen!

focus behoudenJa hoor, we kennen het allemaal; we hebben grootse plannen, allerlei ideeën stromen door je heen en je ziet een grootse toekomst voor je plannen. Maar… dan komt de twijfel. Je weet niet waar te beginnen. Of er wel vraag is naar wat je van plan bent. Kan ik het allemaal wel? Waar haal ik het geld vandaan en alle andere angst-addertjes die onder het gras zitten. We begonnen zo enthousiast, maar zijn nu al weer op het punt van afhaken beland. En de clou is: niet stoppen, focus behouden!

“I believe life is constantly testing us for our level of commitment, and life’s greatest rewards are reserved for those who demonstrate a never-ending commitment  to act until they achieve.
Anthony Robbins, Amerikaanse coach, spreker en schrijver

De grote vraag is of de plannen voortkwamen uit een ware passie, is het je diepste wens om te doen wat je van plan was? Of is het één van de vele plannen die de revue al gepasseerd zijn. Ik ken het gevoel als geen ander, dan was het bedrijfskunde, dan weer fotografie, gevolgd door grafisch ontwerper, hondentrainer, een nieuwe vorm van thuiszorg of het helpen van kinderen die het moeilijk hebben. Over elk plan was ik even enthousiast, maar elk plan heb ik ook weer laten varen, al dan niet voordat ik echt was begonnen. Met allerlei verschillende redenen erbij natuurlijk. De enige échte reden was dat het niet wérkelijk uit mijn hart kwam. Het was meer een praktisch plan om in mijn levensonderhoud te voorzien en “nuttig” bezig te zijn, in plaats van mijn passie.

Een rode draad.

Wat altijd als een rode draad aanwezig is gebleven, nooit verdwenen of zelfs maar minder geworden zijn mijn liefde voor schrijven en mijn eindeloze interesse en nieuwsgierigheid naar de kracht van je gedachten. En eindelijk heb ik de boodschap daarvan begrepen, ongeacht het resultaat is het de bedoeling dat ik daar iets mee doe! En dan komen natuurlijk de bovenstaande vragen weer langs, kan ik dat wel? “Ja!” Waar moet ik beginnen? “Bij het schrijven!” Is er wel vraag naar? “Dat doet er helemaal niet toe!” En waar haal ik het geld vandaan? “Met de juiste instelling komt dat er vanzelf!”

Doorgaan en niet stoppen!

Doorgaan en niet meer stoppen, dát is de truc. Als je zeker weet dat dit de droom van je leven is, dat je hiervoor in de wieg bent gelegd, dat dit is waar je energie van krijgt en wat je jaar in jaar uit zou willen doen, dan moet je doorgaan en je pad volgen! Natuurlijk kom je obstakels tegen en zullen er mensen om je heen zijn die je niet erg bemoedigend toespreken, maar gá door. Jij weet wat je missie is, dat zien de mensen om je heen nog niet. En obstakels zijn uitdagingen om je verder te helpen.

Colonel Sanders, de oprichter nam Kentucky Fried Chicken heeft twee jaar door heel Amerika lopen leuren met zijn recept voor kip, maar hij gelóófde in zijn recept en ging door tot hij succes had. Edison heeft honderden keren uitgevonden hoe je een gloeilamp NIET moest maken, maar hij ging door en op 21 oktober 1879 brandde zijn eerste gloeilamp! Zij hebben zich niet laten weerhouden door obstakels en tegenslag, zij geloofden 100% in wat ze deden en gingen door tot het succes er was. Zij waren vastbesloten om hun doel te bereiken, ondanks obstakels.

Volg het pad van je hart.

Wanneer je vastbesloten bent om een taak te volbrengen lukt dat je ook. Dan omzeil je de obstakels of je gebruikt ze als opstap. Je kan je strategie onderweg wijzigen, maar je verliest je dromen hierbij niet uit het oog, omdat je tot in elke cel weet dat dit het pad is dat je wilt bewandelen. Focus je op kleine successen, blijf uit de buurt van negatieve en demotiverende praat, laat je niet afleiden onderweg en volg het pad van je hart. Na zo veel jaren van bestuderen en onderzoeken hoe die kracht van de gedachten werkt, weet ik inmiddels zeker dat je je doel zal bereiken wanneer je erin blijft geloven en niet opgeeft.

Waar word jij echt blij van?

En wat als je niet weet wat je passie is? Een veel gebruikt woord tegenwoordig, maar ook een heel intimiderend woord. Zeker als je helemaal nog geen idee hebt. Weet dat je echt niet de enige bent, ook al voelt het wel zo. Iedereen om je heen lijkt perfect te weten wat hij wil, maar schijn bedriegt. Men is bezig, maar of iemand zijn droom nastreeft is een ander verhaal.

Ga eens rustig zitten en vraag je af waar je nou écht blij van wordt, waarmee kun je je uren bezighouden terwijl je geen idee hebt van de tijd, misschien zelfs als kind al. Waar krijg je energie van, in plaats van dat het je energie kost? Waar zou je met gemak úren over kunnen vertellen? En ga dan geen dingen uit de hoek zoeken, maar wacht gewoon rustig af als het niet meteen in je opkomt. Geen maatschappelijk wenselijke antwoorden, niet wat je denkt dat er van je wordt verwacht, maar zonder praktische overwegingen dát wat je het allerliefste doet. “Niet stoppen!” is de titel van dit stuk, doorzetten is het enige wat je hoeft te doen, in dit geval in het volste vertrouwen dat het antwoord op je vraag wel komt. Doorzettingsvermogen kun je trainen en dit is een eerste training.

EllenOnline.nl

De eerste stap op weg naar je droom.

EllenOnline.nl

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »

Spookie…?

Even een berichtje tussendoor omdat ik wel weer moest lachen om iemand’s gedachten vorig weekend. Maar het gaf ook wel aan hoe onbekend de kracht van je mind nog is. Op een feestje kwam ik iemand tegen die ik al vele jaren niet meer had gezien, érg leuk en dus

Lees verder »

Voor je gezondheid!

In het vorige artikel heb ik je laten zien wat de voordelen en de vooruitgang zijn van elke dag even tien minuutjes focussen op de positieve aspecten in je leven. Even reflecteren op jezelf en je dag of week. Naast dingen als meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven,

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *