Wat wil je wél?

Focus Ik ben het niet eens met die politieke partij, wat zij beweren is echt niet goed, daar gaat niemand iets aan hebben en ik ben trouwens sowieso tegen die politieke statements“. Niet mee eens, echt niet goed, niemand heeft er iets aan en we zijn tegen. Hoeveel negatieve uitingen zou je in één zin kwijt kunnen? En horen we allemaal niet veel liever positieve geluiden?

Hoe meer aandacht je aan je vijand schenkt, hoe sterker je hem maakt.
Graham Greene, Engels schrijver 1904-1991

We zijn vaak tegen van alles en nog wat. Tegen ontbossing, tegen geweld, tegen het verhogen van belastingen en tegen discriminatie. Bij al deze tegens richten we de aandacht op ontbossing, geweld, hogere belastingen en discriminatie. Geen van allen positieve of opbouwende onderwerpen. En met al dat tegen zijn worden we steeds opnieuw negatief beïnvloed. Bedenk maar hoe je je voelt, wanneer je fanatiek tégen iets staat te betogen, soms komt daarbij de stoom uit je oren.

In plaats van al dat tegen, zouden we ook alleen maar vóór kunnen zijn. Vóór zuinig omgaan met papier, vóór vriendelijkheid en respect, vóór solidariteit en zorg voor de samenleving en vóór gelijke behandeling van iedereen. In dit geval richt je je aandacht op alleen maar positieve zaken en dat brengt een heel wat mooiere en fijnere energie met zich mee. Gedreven en gemotiveerd aan de slag vóór meer solidariteit of meer respect en vriendelijkheid, komt er geen stoom uit je oren, maar verspreid je positieve energie en enthousiasme. In plaats van negatief en boos te zijn.

In een scherpe bocht op een weg met bomen, moet je je focussen op het punt waar je heen wilt, niet op die boom waar je bang voor bent. Blijven kijken naar het punt waar je terecht wilt komen en dat is dus niet die boom. Lopend over een balk op 30 meter hoogte moet je focussen op waar je heen wil, niet op die diepte die onder je zit. Je moet niet bezig zijn met de angst om te vallen, want dan is dat precies wat er gebeurt.

Heel vaak is onze aandacht juist gericht op wat we niet willen. In eerdere artikelen heb ik het al eens gehad over het feit dat je datgene aantrekt waar je aandacht op gericht is, dat je ontvangt op de frequentie waarop je bent afgestemd. Als we dan steeds onze aandacht gericht houden op dat wat we niet willen en op datgene waar we tégen zijn, dan trekken we daar dus nog meer van aan. Wanneer je op weg naar meer zelfvertrouwen steeds tegen jezelf zegt “ik wil niet meer twijfelen en ik ga me niet meer ondergeschikt voelen“, dan zul je niet ver komen. Je aandacht is gericht op twijfel en ondergeschikt voelen. In plaats daarvan zou je je aandacht moeten richten op wat je wél wil; vertrouwen in jezelf en je goed en veilig voelen over jezelf.

Wanneer het jouw droom is om een succesvolle onderneming op te zetten en daar goed geld mee te verdienen, dan gaat die er niet komen wanneer je aandacht steeds gericht is op het voorkomen van allerlei doemscenario’s. Het lijkt logisch om steeds rekening te houden met alles wat mis kan gaan, maar vanuit de gedachte “wat je aandacht geeft groeit“, groeien dan juist die dingen die je niet wil. Die mooie onderneming bouw je door al je aandacht te richten op groei en ontwikkeling. Door steeds voor ogen te houden waar je heen wil. Dat wat je wél wil.

Net als dat goed geld verdienen, dat gaat pas lukken wanneer je al je beperkende overtuigingen over geld hebt omgebogen of weggewerkt. Met de overtuiging dat goed geld verdienen alleen is weggelegd voor anderen, of alleen al de overtuiging dat het heel moeilijk is om geld te verdienen, zul je er niet komen. Het zal dan heel moeilijk blijven en dus alleen voor anderen weggelegd blijven, omdat dat is wat je creëert met deze overtuigingen. Waarom zou het niet voor jou weggelegd zijn? Waar komt die overtuiging vandaan? Laat die -en alle andere beperkende overtuigingen die je hebt rondom geld los en leef in de overtuiging dat het geld vanzelf naar je toe komt terwijl jij je droomonderneming vorm geeft. Sta ervoor open, voel je vrij om te ontvangen en om geld te vragen voor de diensten of producten die je levert. Richt steeds opnieuw je aandacht op ontvangen en op de waarde van je diensten en producten. Weg met twijfel en onzekerheid!

Richt bij alles wat je doet al je aandacht op wat je wél wil. Schrap “ik wil niet…..” en “ik wil geen…..” uit je vocabulaire en praat en denk alleen nog in termen van wat je in plaats daarvan wél wil. Denk alsof het al zo is, laat het niet eeuwig in de toekomst liggen, maar haal het hierheen. Hier en nu ben je succesvol, heb je zelfvertrouwen, bruis je van inspiratie en wachten de mensen op jouw diensten en producten. Niet ooit, niet ergens in de toekomst, maar nu. Stem af op de frequentie waarop je wil ontvangen en niet meer op die van de doemscenario’s, Miep-Kritiek en beren achter bomen!EllenOnline.nl

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »

Spookie…?

Even een berichtje tussendoor omdat ik wel weer moest lachen om iemand’s gedachten vorig weekend. Maar het gaf ook wel aan hoe onbekend de kracht van je mind nog is. Op een feestje kwam ik iemand tegen die ik al vele jaren niet meer had gezien, érg leuk en dus

Lees verder »

Voor je gezondheid!

In het vorige artikel heb ik je laten zien wat de voordelen en de vooruitgang zijn van elke dag even tien minuutjes focussen op de positieve aspecten in je leven. Even reflecteren op jezelf en je dag of week. Naast dingen als meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven,

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

2 reacties

  1. Uiteindelijk onvermijdelijk voor jou, dat onder woorden brengen van… liefde. Verrassende warmegolvenherkenning… Dankjewel of ‘god’dank dat je dit alles deelt, fijn je persoonlijk te kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *