Zit jij op de juiste frequentie?

Wat je aandacht geeft groeit en bloeit.Alles wat je aandacht geeft groeit en bloeit. Wanneer we een zaadje hebben geplant van onze lievelingsplant omringen we die met zorg en aandacht. We geven het water, zetten het in het juiste licht en zorgen voor de juiste temperatuur en als we consequent zijn in deze zorg, zal het weelderig groeien tot een prachtige plant. Maar wanneer we dezelfde zorg en aandacht besteden aan andere dingen die we graag willen, is het resultaat hetzelfde. Toch doen we dat lang niet zo goed als bij dat zaadje.

Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorstelt, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht.
Henry David Thoreau, Amerikaans schrijver 1817-1862

Ken je het verschijnsel van de vrouw die net weet dat ze zwanger is, die ziet ineens overal om zich heen zwangere vrouwen en mensen met kinderwagens. Of je denkt erover een bepaalde opleiding te gaan doen en ineens kom je het onderwerp van die opleiding overal tegen, je hoort er iets over op tv en komt artikelen tegen op Facebook. Niet lang geleden had ik het met mijn vader over een nieuwe auto voor hem, we hadden het over de Nissan Qashqai dat leek me wel wat voor hem en in de dagen erna zag ik die auto overal rijden. Waar je aandacht op gericht is, manifesteert zich om je heen zien we in deze voorbeelden.

Op welke frequentie zit je?

Je ontvangt op dezelfde frequentie als waarop je uitzendt. Wanneer jij uitzendt op een frequentie van onvriendelijkheid en egoïsme, dan zul je om je heen weinig vriendelijkheid ervaren en staan de mensen waarschijnlijk niet in de rij om je te helpen. Zendt jij uit dat je altijd te weinig hebt, te weinig geld, te weinig liefde, te weinig tijd, kortom altijd tekorten, dan zal er geen overvloed in je leven zijn. Voor iemand op de frequentie van alles-gaat-altijd-mis, zullen de mislukkingen zich opstapelen. En we kennen allemaal wel iemand die altijd uitzendt op de kwalen-en-ongemakken-frequentie en die dus ook altijd wel iets mankeert. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Maar andersom werkt het ook hebben we gezien, richt je aandacht op zwangere vrouwen en je komt ze overal tegen. Gefocust op een bepaald onderwerp hoor je dat op de radio of lees je erover in de krant. Dus we hoeven alleen onze aandacht maar te richten op wat we graag willen en daarmee creëren we datgene wat we willen, je bevindt je dan op de juiste frequentie.

Stoorzenders

En natuurlijk werkt het niet als je nu je aandacht gaat richten op een dikke bankrekening, maar wanneer al je aandacht gefocust is op het toelaten van meer geld in je leven geloof ik dat het je op de juiste weg brengt om dat doel te bereiken. Er vanuit gaande dat er geen andere beperkende gedachten zijn die je doel dwarsbomen natuurlijk, want als je tegelijkertijd blijft geloven dat het geluk niet voor jouw is weggelegd of dat je geen overvloed verdient, dan blokkeer je daarmee de weg naar je doel. Je laat dan stoorzenders toe waardoor je niet juist bent afgestemd op de frequentie die je wilde ontvangen. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook die stoorzenders.

Wat wil je precies?

Gefocust blijven is lang niet zo eenvoudig als het klinkt. We hebben de hele dag allerlei geluid om ons heen en alles vraagt onze aandacht. Kinderen, werk, vrienden, de boodschappen, social media, de radio of televisie, allemaal doen ze hun best om jouw signaal te verstoren. Je zal je best moeten doen om je doel zo helder en duidelijk mogelijk voor ogen te houden en te blijven uitzenden. Voor mij werkt dat alleen lezend of schrijvend, anders dwaal ik van hot naar her en weet ik zelf niet eens waar ik heen wil. Terwijl dát dus de ham-vraag is; wat wil je precies, dat moet je duidelijk zien te krijgen en vervolgens voor ogen houden in de drukte van alle dag.

Wat je aandacht geeft groeit en bloeit.

We kennen allemaal natuurlijk het dagboek. Daarin schrijven mensen over de beslommeringen in hun leven. Ze blikken terug op de dag of de week en beschrijven hoe die dag of week was en in de meeste gevallen ook hoe zij zich erbij voelden. Maar wat als we dat dagboek nou eens naar voren zouden schuiven, dus we gaan er niet aan het einde van de dag in terugblikken, maar we gaan aan het begin van de dag vooruitblikken. We gaan helder maken wat we willen met de dag die voor ons ligt en de week en de maand en het jaar……

We gaan onze wensen en dromen opschrijven, zo gedetailleerd mogelijk, om op die manier steeds heel goed voor ogen te hebben en houden waar we onderweg naartoe zijn. En daarbij schrijf je dan ook hoe het zou voelen als je die droom bereikt hebt om het allemaal zo levendig mogelijk te maken én om erachter te komen waar je stoorzenders zitten. Op die manier kom je volledig op de frequentie te zitten van je dromen en zul je ontvangen op dezelfde frequentie.

Dit document kan je helpen je dromen en wensen helder te krijgen en je doelen te behalen.Schrijf je eigen script!

EllenOnline.nl

Alles wat je aandacht geeft groeit en bloeit,
ook je wensen en dromen en de weg daarheen!

EllenOnline.nl

Waar een wil is, is altijd een weg

“Ja maar….” mijn opleiding, mijn ouders, de regering, mijn financiën, mijn twee linker handen, mijn gebrek aan zelfvertrouwen, de buren, m’n vrienden, enz enz enz. Dat gaf ik in het vorige artikel aan als oorzaak voor de verschillende resultaten die mensen halen. Maar als dát de excuses zijn om dingen niet te

Lees verder »

Spookie…?

Even een berichtje tussendoor omdat ik wel weer moest lachen om iemand’s gedachten vorig weekend. Maar het gaf ook wel aan hoe onbekend de kracht van je mind nog is. Op een feestje kwam ik iemand tegen die ik al vele jaren niet meer had gezien, érg leuk en dus

Lees verder »

Voor je gezondheid!

In het vorige artikel heb ik je laten zien wat de voordelen en de vooruitgang zijn van elke dag even tien minuutjes focussen op de positieve aspecten in je leven. Even reflecteren op jezelf en je dag of week. Naast dingen als meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven,

Lees verder »
Schrijf je in!

Vul hier je e-mailadres in en je ontvangt een mailtje als er een nieuw artikel online staat.

Een andere kijk op gezondheid

Laat dit boek je helpen bij het begrijpen van de signalen die je lichaam je geeft en verbeter daarmee niet alleen je mentale en emotionele, maar ook je fysieke gezondheid!
Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *